Era preferata mea cand eram mica , nu am incercat sa o fac niciodata, abia acum am intrebat-o pe mama cum se face. Foarte simplu :).
Ingrediente: 1 morcov1/4 de telina1 lingura faina1 lingura chimensare
Dam zarzavatul pe razatoarea mare si il calim in putin ulei. Adaugam 2 litri de apa si lasam sa fiarba. Eu am pus si putina vegeta.
Separat intr-o craticioara punem o lingura de ulei sa se incinga, adaugam chimenul si-l lasam sa se prajeasca putin. Adaugam o lingura de faina , amestecam repede si apoi adaugam putin cate putin din supa fiarta ( cam 2 polonice).
Amestecam si apoi strecuram prin sita in supa rantasul obtinut ( asta ca sa nu punem semintele de chimen ). Lasam sa dea cateva clocote si potrivim de sare.
Servim cu paine prajita . Eu am pus si putin parmezan deasupra.
Citeşte mai mult: http://www.haisagatim.ro/2010/12/supa-de-chimen.html#ixzz1HFlo7Cbm Era preferata mea cand eram mica , nu am incercat sa o fac niciodata, abia acum am intrebat-o pe mama cum se face. Foarte simplu :).
Ingrediente: 1 morcov1/4 de telina1 lingura faina1 lingura chimensare
Dam zarzavatul pe razatoarea mare si il calim in putin ulei. Adaugam 2 litri de apa si lasam sa fiarba. Eu am pus si putina vegeta.
Separat intr-o craticioara punem o lingura de ulei sa se incinga, adaugam chimenul si-l lasam sa se prajeasca putin. Adaugam o lingura de faina , amestecam repede si apoi adaugam putin cate putin din supa fiarta ( cam 2 polonice).
Amestecam si apoi strecuram prin sita in supa rantasul obtinut ( asta ca sa nu punem semintele de chimen ). Lasam sa dea cateva clocote si potrivim de sare.
Servim cu paine prajita . Eu am pus si putin parmezan deasupra.
Citeşte mai mult: http://www.haisagatim.ro/2010/12/supa-de-chimen.html#ixzz1HFlo7Cbm