În scopul eliminării factorilor care pot afecta starea de sănătate a populației și prevenirii apariției unor toxiinfecții alimentare în perioada sărbătorilor pascale, ca urmare a dispoziției prefectului Claudiu-Iorga Palaz, la nivelul județului Constanța au fost măsurile specifice pentru supravegherea sanitară și veterinară a modului de producere, depozitare, transport şi valorificare a cărnii de miel, a ouălelor, precum şi a altor produse alimentare de origine animală sau non-animală.
Astfel, personalul de specialitate din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa a verificat modul de respectare a legislaţiei sanitare-veterinare în unităţile care recepţionează, depozitează, prelucrează, transportă şi comercializează produse alimentare de origine animală şi non-animală, starea de igienă şi existenţa autorizaţiei sanitare-veterinare a pieţelor agro-alimentare şi a zonelor adiacente, precum şi a mijloacelor autorizate pentru transportul produselor alimentare de origine animală şi non-animală, dar şi a altor obiective neautorizate sanitar și veterinar în care este posibilă comercializarea cărnii de miel. De asemenea, administraţiile publice locale au fost înştiinţate asupra locaţiilor stabilite pentru amenajarea temporară a unor spaţii în care vor fi asigurate condiţiile de igienă pentru tăierea şi prelucrarea primară a mieilor şi iezilor, sub control sanitar-veterinar.
„În perioada premergătoare sărbătorilor pascale vom organiza echipe mixte formate din specialiști ai Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa și ai altor instituţii cu atribuţii de control, care vor efectua zilnic acţiuni de inspecţie în târguri şi oboare, hale agroalimentare, unităţi de depozitare şi comercializare a produselor alimentare de origine animală, pentru verificarea respectării legislaţiei sanitare-veterina