În scopul eliminării factorilor care pot afecta starea de sănătate a populaţiei şi prevenirii apariţiei unor toxiinfecţii alimentare în perioada sărbătorilor pascale, ca urmare a dispoziţiei prefectului Claudiu-Iorga Palaz, la nivelul judeţului Constanţa au fost măsurile specifice pentru supravegherea sanitară şi veterinară a modului de producere, depozitare, transport şi valorificare a cărnii de miel, a ouălelor, precum şi a altor produse alimentare de origine animală sau non-animală.
Astfel, personalul de specialitate din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa a verificat modul de respectare a legislaţiei sanitare-veterinare în unităţile care recepţionează, depozitează, prelucrează, transportă şi comercializează produse alimentare de origine animală şi non-animală, starea de igienă şi existenţa autorizaţiei sanitare-veterinare a pieţelor agro-alimentare şi a zonelor adiacente, precum şi a mijloacelor autorizate pentru transportul produselor alimentare de origine animală şi non-animală, dar şi a altor obiective neautorizate sanitar şi veterinar în care este posibilă comercializarea cărnii de miel. De asemenea, administraţiile publice locale au fost înştiinţate asupra locaţiilor stabilite pentru amenajarea temporară a unor spaţii în care vor fi asigurate condiţiile de igienă pentru tăierea şi prelucrarea primară a mieilor şi iezilor, sub control sanitar-veterinar.
În scopul eliminării factorilor care pot afecta starea de sănătate a populaţiei şi prevenirii apariţiei unor toxiinfecţii alimentare în perioada sărbătorilor pascale, ca urmare a dispoziţiei prefectului Claudiu-Iorga Palaz, la nivelul judeţului Constanţa au fost măsurile specifice pentru supravegherea sanitară şi veterinară a modului de producere, depozitare, transport şi valorificare a cărnii de miel, a ouălelor, precum şi a altor produse alimentare