Liderul CNSLR Frăţia Marius Petcu, acuzat că a primit mită de la un om de afaceri căruia îi încredinţase lucrări la Snagov, şi-a negociat sumele inclusiv pe şantier, acolo unde a avut loc şi flagrantul care a dus la prinderea lui, joi, de către procurorii anticorupţie, relatează Realitatea TV, citată de NewsIn.
Potrivit referatului cu propunerea de arestare, Marius Petcu a primit de la omul de afaceri Petre Scrieciu o vilă în Predeal, în valoare de 200.000 de euro. Imobilul a fost trecut însă pe numele soţiei liderului sindical, Claudia Petcu, vicepreşedinte al CNSLR Frăţia. Valoarea vilei a fost cu mult diminuată, ea fiind evaluată la doar 50.000 de euro.
Din interceptări reiese că Petcu nu a fost mulţumit de vilă şi i-a cerut omului de afaceri să îi dea bani lichizi. Ei au ajuns să negocieze tranşele de bani chiar în prezenţa fiului liderului sindical.
În acest dosar este învinuit şi un notar, care a ajutat la tranzacţionarea vilei din Predeal, de la o persoană care avea datorii la Scrieciu. "Claudia Petcu ar vrea să plătească în aşa fel încât să nu fie luaţi mâine-poimâine la întrebări, că ar fi luat vila la două milioane de lei vechi", se menţionează într-o interceptare din referatul cu propunerea de arestare.
Flagrantul a avut loc pe şantierul de la Snagov, unde Petre Scrieciu i-a adus lui Petcu 40.000 de euro.
La dosar există discuţii în care Marius Petcu şi omul de afaceri negociau în câte tranşe să fie dată mita. Lidelul CNSLR Frăţia îşi cerea "comisioanele", iar Petre Scrieciu voia alte lucrări de la sindicate.
Curtea de Apel Bucureşti a decis, vineri, ca Petcu să fie judecat în libertate. Magistraţii au respins astfel propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii DNA. Decizia Curţii de Apel a fost atacată cu recurs.
Procurorii DNA susţin că, în perioada anilor 2009-2010