Românul Ştefan Dragoş Onu, în vârstă de 19 ani, a continuat pasiunea pentru karate a tatălui său, iar în urmă cu cinci ani, după ce a primit centura neagră, a intrat în elita luptătorilor profesionişti.
1 /.
Tânărul stabilit în Italia împreună cu familia se pregăteşte să termine liceul şi o şcoală renumită de bucătari. În paralel, participă şi la concursuri de karate, regionale, naţionale şi internaţionale, de unde pleacă mereu cu medalii.
Familia Onu este originară din Piatra Neamţ. În anul 1992, Gelu Onu, tatăl lui Ştefan, a plecat în Italia. În primii ani din viaţa fiului său, Gelu a muncit în străinătate şi abia în 1997 a reuşit să-şi aducă întreaga familie în peninsulă.
În cei aproape 20 de ani trăiţi în Italia, familia Onu a trecut prin momente grele, dar satisfacţiile aduse de Ştefan au compensat sacrificiile. "Mi-am mâncat tinereţea în Italia, dar în final nu pot spune că îmi pare rău. Suntem departe de ţară, în ultimul timp mergem mai rar. Ne-am integrat aici şi nici nu cred că ne vom întorce dacă lucrurile merg ca acum. Mândria noastră e băiatul, Ştefan", recunoaşte Gelu Onu.
Pasiunea pentru karate i-a fost inspirată de către tată care a practicat acest sport înainte de 1989. Situaţia din România de la acel moment nu i-a permis însă să-şi dezvolte pasiunea. "Ştim cu toţii, cei care am trăit acele vremuri, că sporturile de acest tip nu erau încurajate. Mie mi-a plăcut de atunci şi dacă aveam posibilitate, cu siguranţă îl practicam în mod organizat. Sunt bucuros că fiul meu a avut această pasiune. Încă de când avea trei ani l-am dus la sală să vadă antrenamentele".
La vârsta de numai 14 ani, tânărul a primit centura neagră, 1 dan. "Ştefan a luat examenul de centura neagră cu votul maxim. Foarte important a fost faptul că voturile au fost obţinute în prezenţa marelui maestru japonez Hiroshi Shirai.