Mancarea face parte din viata tuturor, in mai mica sau mai mare proportie, in functie de cat de gurmand este fiecare.
De aceea oamenii sunt mereu interesati de noutati, iar in incercarea de a-si varia regimul alimentar pot descoperi lucruri foarte interesante. Listverse ofera unele dintre cele mai interesante aspecte legate de mancare.
Prajitura cu ravas
Prajitura cu ravas a fost inventata in San Francisco, in anul 1909. In 1916, David Jung a pretins ca el este inventatorul, dar o curte judecatoreasca din San Francisco l-a numit inventator pe Makoto Hagiwara, ingrijitor la o ceainarie din Golden Gate Park. El servea clientii de la terasa unde lucra cu asemenea prajituri.
Bune maniere la masa in Corea
In Corea, cand persoane de varste diferite participa la aceeasi masa, cei tineri nu au voie sa ii priveasca drept in ochi pe cei mai in varsta si isi acopera gura cu mana atunci cand beau alcool. Totul este privit ca pe un semn de respect.
Notiunea de respect este bine definita si in limbajul corean, unde exista peste 600 de terminatii potrivite in diferite situatii sociale, in functie de varsta interlocutorilor. Acest lucru face coreana limba cel mai greu de invatat din lume, desi are un alfabet relativ simplu, de 24 litere.
Gratar in interiorul casei
Gatitul cu carbune in interiorul casei poate fi mortal, din cauza acumularii de dioxid de carbon. Cu toate acestea, gratarul intern este destul de folosit in Japonia si Coreea, la fel ca in restaurantele asiatice din intreaga lume. Cu o ventilatie adecvata, acesta poate fi folosit in siguranta, caci fumul este evacuat imediat dupa ce trece de mancare si reuseste sa-i dea aroma specifica.
Este folosit in special carbunele alb, care arata total diferit fata de cel negru, fiind foarte tare si putand fi refolosit chiar daca