Primăria Drăgăneşti-Olt va organiza mâine, începând cu ora 11,30, un protest, la care sunt invitaţi să participe toţi localnicii din localitate şi din apropiere care nu doresc transformarea Centrului de Sănătate în cămin de bătrâni.
Includerea Centrului de Sănătate Drăgăneşti-Olt pe lista celor 67 de spitale care vor dispărea cu data de 1 aprilie urmând să fie transformate în cămine de bătrâni a pus administraţia locală pe jar. Demersurile primarului Sorin Ghiţă la minister au eşuat, singura soluţie rămânând organizarea unui protest. Mâine, localnicii din oraş şi din zonele învecinate sunt aşteptaţi la ora prânzului să iasă în stradă pentru a protesta împotriva desfiinţării spitalului. „Sper să vină cât mai mulţi, să arătăm că avem nevoie de acest centru de sănătate. Protestul nostru public este un semnal de alarmă, prin desfiinţarea acestui spital zeci de mii de cetăţeni urmând să fie privaţi de servicii medicale accesibile. Poate că mitingul nostru nu salvează unitatea, dar nici nu putem sta cu mâinile în sân. Spitalul nu mai are datorii, iar numărul de medici titulari a crescut la 17. ", spune edilul.
90 de angajaţi, fără loc de muncă
Centrul de Sănătate Drăgăneşti-Olt are aproximativ 90 de angajaţi. Potrivit Ministerului Sănătăţii, redistribuirea personalului se va face în 3 etape, începând cu data de 4 aprilie. Chiar dacă în judeţul Olt sunt declarate vacante 328 de posturi de medici, opt de farmacişti, 16 de biologi/ biochimişti/ fizicieni/chimişti, 31 de logopezi/ sociologi/ kinetoterapeuţi/ asistenţi sociali, 850 de personal mediu sanitar, 684 de personal auxiliar sanitar, din care 277 de infirmiere, 250 îngrijitoare şi 157 şoferi autosanitare, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina nu poate angaja decât 11 medici. Personalul drăgăneştean rămas fără loc de muncă va trebui să se orienteze spre alte judeţe, iar pacienţii să se interneze la S