Studenţii se gândesc tot mai serios ca, după terminarea studiilor, să plece în străinătate, unde să se angajeze şi să se şi stabilească, evitând astfel să ajungă "nişte pârliţi" în România, dar ofertele de muncă adresate lor la târgurile de joburi nu sunt nici multe, nici bine plătite, transmite Mediafax.
La un târg de job-uri pentru studenţi care se desfăşoară, marţi şi miercuri în Capitală, sunt mai puţine oferte de muncă comparativ cu alţi ani. Nici numărul celor interesaţi nu este însă mare, mulţi dintre ei intenţionând să plece în străinătate după terminarea studiilor.
Târgul, organizat de Uniunea Naţională a Studenţilor din România (UNSR), este la a patra ediţie, după pauza de anul trecut când doar patru firme au avut locuri de muncă disponibile pentru studenţi.
Potrivit organizatorilor, aproximativ 6.000 de studenţi îşi lasă CV-urile angajatorilor, în fiecare an, aşteptând să fie contactaţi.
Chiar dacă organizatorii anunţă această cifră, marţi, în primele trei ore de la deschiderea târgului nu au venit mai mult de 250 - 300 de studenţi şi nu toţi şi-au depus CV-ul. Şi mai puţini însă dintre cei care aplică reuşesc să se angajeze la aceste companii, majoritatea multinaţionale.
În acest an 17 firme au venit cu peste 200 de oferte de muncă pentru studenţi, mai ales pentru cei de la Universitatea Politehnică, acolo unde se şi desfăşoară acest târg. Sunt oferte de job-uri în inginerie, IT, energie, comunicaţii, asigurări-bănci, transporturi-logistică. Pe lângă aceste locuri de muncă full-time sau part-time, unele companii oferă şi burse, stagii de internship sau de practică unele plătite, altele nu.
Mulţi dintre studenţii care au trecut pragul Universităţii Politehnice nu erau foarte interesaţi de job, majoritatea erau în primii ani de studenţie şi căutau mai degrabă un stagiu de practică pe perioada verii.
"Caut o firmă unde