Sofranul, un obisnuit al multor bucatarii, are nenumarate proprietati, el prevenind cancerul, luptand cu depresia, pastrand sanatatea inimii, avand o actiune antioxidanta, imbunatatind vederea si, alaturi de gingseng, crescand cheful de amor.
Conform The Telegraph, mai multe substante care se gasesc in mod natural in sofran au proprietati anti-cancer, inhiband cresterea celulelor canceroase.
Ceaiul din sofran se foloseste de multa vreme pentru a trata depresia. O cantitate mare din astfel de ceai are ca efect o stare de euforie.
Sofranul este folosit in mod traditional in medicina chineza pentru imbunatatirea circulatiei sangelui si vindecarea ranilor. Un ingredient activ continut de sofran scade si nivelul colesterolului si pe cel al trigliceridelor, ajutand la tratarea aterosclerozei si artritei.
Mai multe cercetari au aratat ca sofranul imbunatateste vederea si previne degenerescenta maculara, cea mai comuna cauza a orbirii, mai ales in cazul varstnicilor.
Nu in ultimul rand, sofranul, alaturi de gingseng, mareste apetitul pentru amor, dupa cum arata un studiu recent citat de The Telegraph.
Cercetarea, realizata in Canada de oamenii de stiinta de la Universitatea Guelph din Ontario, a mai aratat ca si alcoolul creste starea de excitatie, insa micsoreaza performantele.
Sofranul, un obisnuit al multor bucatarii, are nenumarate proprietati, el prevenind cancerul, luptand cu depresia, pastrand sanatatea inimii, avand o actiune antioxidanta, imbunatatind vederea si, alaturi de gingseng, crescand cheful de amor.
Conform The Telegraph, mai multe substante care se gasesc in mod natural in sofran au proprietati anti-cancer, inhiband cresterea celulelor canceroase.
Ceaiul din sofran se foloseste de multa vreme pentru a trata depresia. O cantitate mare din astfel