Pe tarabele din piete, alaturi de alte verdeturi, atat de necesare organismului acum, in prag de primavara, a aparut ceapa verde. Orientati-va spre producatorii romani. N-o ocoliti, luati-o acasa! In afara de faptul ca da mancarurilor aroma de prospetime, de primavara, ceapa verde ne ofera sanatate prin compozitia ei atat de bogata.
Ceapa verde contine multa vitamina C, potasiu, calciu, alicina, cuercitina (un antioxidant puternic, cu rol in combaterea tulburarilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare si a cancerului), fibre alimentare.
Ca sa avem cat mai devreme ceapa verde pe masa, toamna tarziu sau primavara timpuriu, se cultiva arpagic mare sau chiar bulbi de ceapa.
Ceapa verde folosita, mai ales in salata, este de ajutor intr-o gama variata de afectiuni, de la cele dermatologice, pana la prevenirea cancerului. Ceapa, atat cea verde cat si cea uscata, are proprietati purificatoare, stimuland, in acelasi timp, si procesele de regenerare ale organismului uman.
La ceapa verde, aceste proprietati sunt mult mai pronuntate decat la cea pe care o pastram pentru iarna. O cura de ceapa verde prelungita pana-n vara are efect diuretic, depurativ, antialergic, regleaza activitatea endocrina a organismului.
Ceapa verde are un rol deosebit in tratarea afectiunilor dermatologice, mai ales atunci cand, in salata, este combinata cu telina si marar. Se recomanda, de asemenea, o cura de ceapa verde, de cel putin 15 zile, in cazul afectiunilor dermatologice, care apar in perioada adolescentei (acneea juvenila). Consumata zilnic, ceapa verde are efect diuretitic si depurativ, ajutand la curatarea tenului.
Inca din trecut, se stia ca ceapa verde este unul din cele mai puternice si mai la indemana hipoglicemiante, de aceea se recomanda diabeticilor consum in cure de lunga durata, avand efecte puternice chiar si