Pe timpul programului de formare, cursanţii primesc asistenţă financiară de 500 de lei pe lună
Sute de şomeri olteni vor fi calificaţi în turism, pe bani europeni. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt se află în plin proces de implementare a proiectului “Căi de formare şi ocupare în sectorul turismului alternativ- ALTER TOUR”. Proiectul, finanţat din Fondul Social European prin POSDRU, are o valoare de 20,7 milioane lei, dintre care 16,9 milioane nerambursabili, şi este derulat în parteneriat cu agenţiile de ocupare Călăraşi, Bihor, Harghita, o societate de training din Capitală şi un partener grec- Techniki Ekpedeftiki Kentro Epagelmatikis.
Oltul, pe primul loc pe ţară la munca în străinătate
Selecţia a ajuns la jumătate
Implementarea proiectului a început în august 2010 şi durează trei ani de zile. “Proiectul se adreseză la peste 1500 de şomeri din zonele celor patru judeţe. Până acum au fost selectate 812 persoane, din care 278 din Olt. Pe timpul programului de formare, cursanţii primesc asistenţă financiară de 500 de lei pe lună şi beneficiază de transport sau cazare gratuite. Partenerul grec elaborează manualul de consiliere şi procedura de consultanţă pentru începerea unei afaceri şi va asigura pentru 60 de persoane şi cei zece formatori, după finalizarea cursurilor, o vizită de studiu în Grecia, pentru a facilita transferul de bune practici ale turismului elen către cel românesc”, declară managerul de proiect Constantin Gheorghe.
“Mă voi califica în meseria de administrator pensiune. Vreau să plec în afară să lucrez şi cred că specializarea şi cunoştinţele dobândite mă vor ajuta foarte mult. Este un lucru bun că pe timpul cursurilor beneficiem de ajutor financiar.”, declară Daniel Oprescu, un tânăr şomer din Slatina selectat în cadrul proiectului.
Şomerii selectaţi vor fi consiliaţi şi s