Învăţătoare în satul său natal, pictoriţa din Maxenu redă în culori impresiile culese din mijlocul naturii şi farmecul caselor vechi ale Buzăului, ducând cu sine însăşi o luptă perpetuă pentru perfecţionare.
Deşi este învăţătoare de meserie, Elena Şerbănoiu spune că a găsit timp să dăruiască o parte din existenţa sa picturii, pasiune care a cuprins-o de foarte mică, încă din anii de grădiniţă. „Talentul pentru desen şi pentru pictură mi l-au descoperit primii mei profesori şi educatori şi de atunci mi-am găsit mereu timp să redau impresii din natură. Pentru că profesorii de desen mi-au sugerat să insist şi să mă pregătesc cât mai mult, am reuşit să termin Şcoala Populară de Arte din Iaşi. Pictura m-a răsplătit în timp cu o hrană spirituală intensă şi o mare linişte sufletească şi din acest motiv sunt motivată să mă perfecţionez”, spune artista buzoiană.
Elena a fost fascinată dintotdeauna de expresivitatea liniilor şi de căutările de a pune pe pânză imaginea satului natal. Învăţătoarea mărturiseşte că nu există zi în care să nu se refugieze, măcar pentru o oră, în micul său univers din satul buzoian Maxenu.“Acolo unde trăiesc şi-mi practic meseria, am găsit un întreg univers care aşteaptă să fie redat pe pânză. Casele vechi, anotimpurile care oferă un peisaj unic, treburile de zi cu ale oamenilor, toate acestea m-au fascinat dintotdeauna. Apoi, viaţa spirituală de la ţară reprezintă o altă sursă de inspiraţie pentru lucrările mele”, mărturiseşte Elena Şerbănoiu.
În ultimul timp şi-au făcut apariţia şi peisajele citadine în panoplia de culori a pictoriţei, care este adeptă a curentului impresionist. A pictat o sumedenie de clădiri vechi din municipiul Buzău.“Casele vechi au o istorie aparte, de multe ori zbuciumată şi plină de mister. Din acest motiv am ales să redau povestea lor aşa cum îmi dictează mie spiritul artistic. Pe viitor mă gân