Două zile de degustări şi prezentări de vinuri, de arome îmbietoare şi gusturi dintre cele mai rafinate.
Zilele Vinul.ro au adus la Constanţa un eveniment neobişnuit pentru necunoscători, dar cu totul special pentru orice pasionat sau individ dornic de a cunoaşte istoria, farmecul şi particularităţile uneia dintre cele mai vechi băuturi ale lumii, vinul. Se spune că cel care a început să cultive viţa de vie şi să-i folosească roadele pentru a produce îmbietoarea licoare a fost chiar zeul Dionysos (cunoscut, în mitologia romană, sub numele de Bachus). Mai apoi, a bătut lumea în lung şi în lat pentru a le împărtăşi fericita descoperire şi muritorilor. Dar nu s-a limitat la atât şi a ales câteva fiinţe privilegiate care putea face ca vinul să ţâşnească, precum izvoarele de munte, din pământ şi din piatră seacă. De-a lungul vremurilor, cea denumită în zilele noastre licoare bahică, a legat prietenii şi a pornit războaie, a schimbat destine şi a fost folosită ca ofrandă adusă zeilor. Nu a lipsit de pe meselor loc aşa cum, în timpurile pe care le trăim, nu lipseşte de la vreo petrecere. Importantul rol pe care vinul îl are în vieţile oamenilor a făcut ca arta de a-l produce, de a-l degusta şi de a-l vinde să se transmită din generaţii în generaţii. Iar pasionaţii nu sunt puţini. Aşa cum Zilele vinul.ro au demonstrat, aceştia nu lipsesc nici în Constanţa, prezenţa la eveniment dovedind-o din plin. Mai mulţi producători şi-au prezentat „recoltele", îmbiind publicul să deguste diverse sortimente. Ba chiar, Zilele Vinul.ro au adus la malul mării şi vinul... fără alcool.
Constanţa, ca un sauvignon blanc
La eveniment au participat personalităţi ale judeţului precum prefectul Claudiu-Iorga Palaz, politicianul Gheorghe Donţu, afaceriştii Gheorghe Verioti, Grigore Comănescu, Sorin Greavu, Gheorghe Bosînceanu, Niculae Duşu, primarul localităţii Peştera, Valentin Vr