Principesa Margareta îşi prezintă vineri o carte de bucate la sediul Uniunii Artiştilor Plastici din Alba Iulia. „Cartea regală de bucate“, apărută la Editura Curtea Veche, cuprinde reţete culinare preparate la marile case nobile ale lumii, dar şi mărturisiri pe care Principesa le face despre familia regală din România.
Evenimentul are loc vineri, 8 aprilie, la ora 14.30 la Uniunea Artiştilor Plastici – Alba Iulia, lângă Librăria Humanitas de pe bulevardul „1 Decembrie 1918“.
Lansarea face parte dintr-un turneu de promovare a cărţii în marile oraşe din ţară.
„Titlul cărţii nu conţine nici o metaforă şi nici o ironie. Sunt fericită că vă pot oferi o carte de bucate, regală la modul propriu. Ştim cu toţii cât de importantă a fost şi rămane, în ritualul şi acţiunile publice ale Casei Regale, ospitalitatea.
Coperta cărţii
Capitolele cărţii nu respectă ordinea în care sunt servite felurile la masă, nici ordinea alfabetică sau cea a importanţei personalităţilor. Capitolele poartă numele celor de la care am reţetele şi sunt aşezate aproximativ în ordinea în care mi-am cunoscut rudele. Crescând în Anglia, Danemarca şi Italia, atât de aproape de bunicile mele, am început cu ele, apoi am continuat cu părinţii mei, Regele şi Regina, surorile şi verii pe care i-am ştiut de mic copil, Principele de Wales, Regina Sofia a Spaniei şi Ducele de Aosta“, spune Principesa Margareta a României .
Cartea este un fel diferit de a cunoaşte Familiile Regale ale lumii.
„Fiecare capitol cuprinde amintirile mele, detalii despre prietenia şi legătura noastră de rudenie, un crâmpei din lumea care ne uneşte, contextul cultural şi istoric în care familiile noastre au existat împreună, reţeta sau reţetele şi fotografii. Pentru fiecare dintre ele, am cerut acordul verilor mei, cărora le-am scris scrisori detaliate, le-am cer