Liderul PRM Corneliu Vadim Tudor a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului General pentru ultraj şi nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, în scandalul evacuării din luna ianuarie a sediului Partidului România Mare din strada Emile Zola.
Potrivit procurorilor, cu prilejul punerii în executare silită, la data de 4 ianuarie 2011, a unui titlu executoriu privind un imobil situat în Bucureşti, Sector 1, inculpatul Corneliu Vadim Tudor s-a împotrivit executării prin ameninţare şi exercitarea actelor de violenţă fizică împotriva executorului judecătoresc S.P.D. şi smulgerea din mâna acestuia a documentelor legale de executare, pe care le-a aruncat.
"În aceleaşi împrejurări, inculpatul a agresat fizic şi a smuls cascheta agentului de poliţie D.M. care făcea parte din efectivele de poliţişti care au acordat sprijin legal executorului judecătoresc pentru executarea titlului executoriu. De asemenea, inculpatul l-a agresat fizic şi l-a bruscat pe comisarul de poliţie V.M. care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Pe durata actului de executare inculpatul Corneliu Vadim Tudor a proferat cuvinte şi expresii, a comis acte, gesturi şi manifestări care au adus atingere bunelor moravuri, fiind de natură să creeze indignare şi dezaprobare. Comportamentul său a ajuns la cunoştinţa opiniei publice prin intermediul numeroaselor materiale de presă şi au produs scandal public", mai scrie Parchetul într-un comunicat de presă.
Potrivit Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor "a exercitat asupra acestora acte de violenţă, a întrebuinţat în mod nemijlocit cuvinte insultătoare la adresa persoanelor sus-menţionate, împotrivindu-se în acest fel la executarea unei hotărâri judecătoreşti".
Evacuarea sediului în care funcţionează PRM s-a făcut în prezenţa executorului judecătoresc Paula Daniela Ş