Ozonul ar putea putea înlocui chimicalele folosite în prezent pentru păstrarea legumelor şi fructelor. Potrivit unui studiu citat de Realitatea.net, compuşii chimici de ozon din ceaţa şi din fumul din oraşe ar putea preveni apariţia a aproximativ 95% din ciupercile care afectează calitatea fructelor şi legumelor, scrie ITplay.
Conform unor cercetători de la Universitatea din Newcastle, ozonul este o alternativă viabilă la pesticide, deoarece folosirea sa este sigură împotriva numărului mare de micro-organisme. Mici concentraţii de ozon gazos pot menţine prospeţimea produselor, cum ar fi roşiile, căpşunele, strugurii sau prunele.
Ozonul ar putea putea înlocui chimicalele folosite în prezent pentru păstrarea legumelor şi fructelor. Potrivit unui studiu citat de Realitatea.net, compuşii chimici de ozon din ceaţa şi din fumul din oraşe ar putea preveni apariţia a aproximativ 95% din ciupercile care afectează calitatea fructelor şi legumelor, scrie ITplay.
Conform unor cercetători de la Universitatea din Newcastle, ozonul este o alternativă viabilă la pesticide, deoarece folosirea sa este sigură împotriva numărului mare de micro-organisme. Mici concentraţii de ozon gazos pot menţine prospeţimea produselor, cum ar fi roşiile, căpşunele, strugurii sau prunele.