Bacterii rezistente la antibiotice contamineaza 25% din carnea care se afla la vanzare in SUA, indiferent ca este vorba despre carne de vaca, pui, porc sau curcan, arata o analiza recenta.
Aproape jumatate dintre esantioanele de carne testate (47%) erau contaminate cu stafilococul auriu, se arata in analiza citata de AFP, publicata de Clinical Infectious Diseases. 52% din bacteriile gasite erau rezistente la cel putin trei clase de antibiotice, se mai arata in analiza.
Cel mai adesea, bacteriile sunt exterminate prin gatire, insa riscul de contaminare ramane prin manipularea carnii crude, care poate atinge diferite ustensile. Carnea indeajuns gatita reprezinta, de asemenea, un pericol, avertizeaza specialistii din cadrul Translational Genomics Research Institute, realizatorii studiului.
Anual, mai bine de 2 milioane de americani sunt infectati cu stafilococul auriu, iar cateva sute chiar mor. In pericol se afla copiii si batranii, dar si persoanele cu un sistem imunitar slab.
Mostrele de carne analizate au fost recoltate din 26 de magazine din 5 orase: Los Angeles (Chicago), Fort Lauderdale (Florida), Flagstaff (Arizona), dar si capitala, Washington.
Bacterii rezistente la antibiotice contamineaza 25% din carnea care se afla la vanzare in SUA, indiferent ca este vorba despre carne de vaca, pui, porc sau curcan, arata o analiza recenta.
Aproape jumatate dintre esantioanele de carne testate (47%) erau contaminate cu stafilococul auriu, se arata in analiza citata de AFP, publicata de Clinical Infectious Diseases. 52% din bacteriile gasite erau rezistente la cel putin trei clase de antibiotice, se mai arata in analiza.
Cel mai adesea, bacteriile sunt exterminate prin gatire, insa riscul de contaminare ramane prin manipularea carnii crude, care poate atinge diferite ustensile. Carnea