Bucureştenii pot cumpăra miei vii de la singurul târg de specialitate deschis, de astăzi, în Piaţa Apărătorii Patriei. Până pe 23 aprilie, peste 40 de ciobani din toate zonele ţării îşi vor vinde marfa la preţuri de producător.
Pentru ei a fost amenajată o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, unde au fost instalate 35 de ţarcuri, fiecare cu o capacitate de 20 de miei. "Preţurile au fost impuse la maximum 20-22 de lei/kg. pentru a elimina intermediarii şi a-i ajuta pe producători", a declarat primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.
La târg există toate utilităţile necesare pentru sacrificarea mieilor în condiţiile igienico-sanitare impuse de lege. Se poate tăia câte un singur miel odată, pentru a putea fi respectate toate condiţiile impuse de Direcţia Sanitar Veterinară si pentru Siguranţa Alimentelor.
Cumpărătorii pot face controlul bacteriologic al cărnii la punctul sanitar-veterinar amenajat la Piaţa Progresul din Şoseaua Giurgiului nr. 107, în spatele halei de carne. De luni până duminică, între orele 8.30-18,30, trei medici veterinari se ocupă de analizarea cărnii. Examenul bacteriologic se face pe baza actului de identitate şi costă 7 lei.
Bucureştenii pot cumpăra miei vii de la singurul târg de specialitate deschis, de astăzi, în Piaţa Apărătorii Patriei. Până pe 23 aprilie, peste 40 de ciobani din toate zonele ţării îşi vor vinde marfa la preţuri de producător.
Pentru ei a fost amenajată o suprafaţă de 1.000 de metri pătraţi, unde au fost instalate 35 de ţarcuri, fiecare cu o capacitate de 20 de miei. "Preţurile au fost impuse la maximum 20-22 de lei/kg. pentru a elimina intermediarii şi a-i ajuta pe producători", a declarat primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone.
La târg există toate utilităţile necesare pentru sacrificarea mieilor în condiţiile igienico-sanitare impuse de lege. Se poate tăia c