Anul trecut am pregatit aceste decoratiuni minunate cu care am infrumusetat masa pascala, reteta Laurei Adamache, careia ca de fiecare data ii multumesc din toata inima! In mod cert si anul acesta le voi avea pe masa, au fost absolut incantatoare! Eu nu mai am pozele cu pasii, astfel ca daca cineva doreste sa faca reteta o gaseste aici pas cu pas... http://adamache-laura.blogspot.com/2009/04/masa-de-paste-2009.html
Ingrediente 1 kg faina70 gr ulei floarea soarelui3 oua medii150 gr otet de mere225-250 gr apa (eu am folosit faina 0 care absoarbe diferit lichidul fata de faina 00 si am folosit 250 gr apa
Mod de preparare
Mod de preparare
Amestecati toate ingredientele de mai sus si framantati putin cat sa obtineti un aluat elastic . Infasurati biluta de aluat in folie alimentara si lasati-o 1 ora sa se odihneasca.
Cornul abundentei
Din folie de aluminiu facem un con pe care il umplem cu bilute formate tot din folie de aluminiu,
rupem o bucata de aluat, o intindem intr-o foaie de 0,5 cm grosime pe planul de lucru usor infainat si taiem fasii 1-1,5 cm latime. Infasuram fasiuta cu fasiuta , avand grija sa nu lasam spatiu intre ele, conul de aluminiu incepand cu baza lui.
Din 3 fasiute facem o bentita impletita pe care o adaugam in partea de sus a conului, ungem tot conul cu un galbenus amestecat cu putin lapte, si il bagam in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute. Il scoatem din tava si il lasam pe un gratar sa se raceasca. Dupa racirea completa golim conul de aluminiu de bilute si apoi desfacem cu grija si folia
Portofele
Rupem o alta bucatica de aluat, o intindem in foaie si taiem cu ajutorul unui capac mediu sau farfurie 2 cerculete, il taiem in 2 parti egale. Facem cu ajutorul unei furculite niste dungute pe una dintre cele 2 jumatati iar din putina coca facem o biluta pe