Hrişca este bogată în vitamine (B1 , B2 , B3 , B5 , E, P), minerale (Mg, K , Ca , Fe) şi fibre. Este o cereală energizantă şi hrănitoare, fiind un aliment nutritiv cu un conţinut scăzut de calorii.
Eu am găsit la naturişti fulgi de hrişcă, din care am făcut un mic dejun.
Ingrediente:
100 g fulgi de hrişcă fructe (eu am folosit căpşuni, dar merg foarte bine şi merele rase) miere 1 zahăr vanilat 4 linguri musli cu fructe mentă scorţişoară
Fulgii de hrişcă au avantajul că nu se fierb, ci doar se înmoaie în lichid fierbinte. Aşadar am pus apă la fiert (puteţi folosi lapte - de soia, orez sau cocos), apoi am pus fulgii la înmuiat timp de 3 minute, I-am scurs în sită si Am zdrobit căpşunile amestecate cu miere (după gust) şi un pliculeţ de zahăr vanilat:
Şi le-am amestecat cu fulgii de hrişcă înmuiaţi, 4 linguri de musli cu fructe (mie îmi plac aceştia),
adăugând puţină mentă proaspătă tăiată mărunt şi scorţişoară:
Rezultatul: un mic dejun bun şi sănătos pentru dimineţile de post.
Hrişca este bogată în vitamine (B1 , B2 , B3 , B5 , E, P), minerale (Mg, K , Ca , Fe) şi fibre. Este o cereală energizantă şi hrănitoare, fiind un aliment nutritiv cu un conţinut scăzut de calorii.
Eu am găsit la naturişti fulgi de hrişcă, din care am făcut un mic dejun.
Ingrediente:
100 g fulgi de hrişcă fructe (eu am folosit căpşuni, dar merg foarte bine şi merele rase) miere 1 zahăr vanilat 4 linguri musli cu fructe mentă scorţişoară
Fulgii de hrişcă au avantajul că nu se fierb, ci doar se înmoaie în lichid fierbinte. Aşadar am pus apă la fiert (puteţi folosi lapte - de soia, orez sau cocos), apoi am pus fulgii la înmuiat timp de 3 minute, I-am scurs în sită si Am zdrobit căpşunile amestecate cu miere (după gust) şi un pliculeţ de zahăr vanilat:
@