12 membrii ai Autorităţii Teritoriale pentru Ordine Publică iau indemnizaţii lunare de câte 600 de lei. Cu rolul pompos de a asigura ordinea publică, membrii ATOP participă la câte o şedinţă pe lună unde află despre problemele comunităţii.
„Vasta“ activitate a autorităţii se întinde într-un raport de doar patru pagini. Anul trecut, membrii s-au reunit în opt şedinţe ordinare şi extraordinare, au aprobat planuri şi programe şi „s-au implicat activ în asigurarea ordinii publice, siguranţa şi securitatea cetăţenilor comunităţii“.
Instituţiile de stat sunt cel mai mare angajator din Iaşi. Vezi aici unde se duc cei mai mulţi bani publici
Practic, şefii Consiliului Judeţean alocă sute de mii de lei în fiecare an pentru tăiat frunze la câini. Pe lângă cei 90.000 de lei pe care ATOP i-a primit anul trecut pentru funcţionare, membrii au mai obţinut 52.000 de lei pentru a sprijini activitatea Poliţiei, prin achiziţia de veste antiglonţ şi anvelope de iarnă. În luna octombrie, aceştia au mai cheltuit 22.000 de lei pentru a cumpăra consumabilele necesare „deselor“ întâlniri pe care le organizează.
„Am contribuit la buna funcţionare a Poliţiei şi am ajutat cu bani pentru materiale consumabile şi combustibil pentru posturile locale de Poliţie. Am făcut lobby pe lângă primari ca să contribuie din veniturile lor la reabilitarea posturilor de poliţie. Am scos pliante cu activitatea noastră şi le-am împărţit în judeţ“, a spus Constantin Şerban, fostul preşedinte ATOP.
Cine încasează bani
Din cei 12 membri ATOP, şase sunt consilierii judeţeni Mihai Baciu, Dinu Apăvăloaie, Mugur Cozmanciuc, Constantin Şerban, Benone Tofan şi Neculai Lupaşcu. Autoritatea îi mai are în componenţă pe subprefectul Bogdan Şaramet, Ioan Scripniciuc, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Constantin Petraş, din Corpul Naţional al Poliţiştil