Învierea Domnului este una dintre sărbătorile mult aşteptate de români. Aceste momente sunt cu atât mai plăcute cu cât petrecem alături de cei dragi, într-un ambient curat şi primitor. Aşadar, să îl pregătim cum se cuvine!
Pregătirile de Paşte ar trebui să înceapă cu curăţenia exterioară. Prima impresie se formează înainte de a păşi în interiorul unei locuinţe. Dacă timpul vostru este limitat, fiţi eficienţi şi utilizaţi aparate performante, cu care să curăţaţi diverse tipuri de suprafeţe în timp scurt. De exemplu, o maşină de curăţat cu înaltă presiune poate îndepărta murdăria de pe suprafeţe ca: pardoseala terasei, vasele ornamentale pentru plante, dar şi ferestrele sau scările. În ceea ce priveşte interiorul locuinţei, nu mai este atât de simplu întrucât trebuie să ţineţi cont de tipul încăperii şi al suprafeţelor de curăţat.
Geamurile. În cazul în care nu sunt foarte murdare, este suficient să le spălaţi cu o lavetă şi o soluţie specială. În cazul în care aţi zugrăvit casa şi vă confruntaţi cu pete de var şi vopsea sau cu resturi de ciment, îndepărtaţi-le cu un răzuitor. Dacă ferestrele sunt înalte, renunţaţi la metoda incomodă şi chiar periculosă a urcatului pe scaun, scară sau pervaz şi cumpăraţi o racletă cu ştergător. Aveţi grijă ca aceasta să permită conectarea unui prelungitor, pentru a putea curăţa şi jumătatea de sus a ferestrei.
Mobilierul. Specialiştii ne recomandă să alegem soluţia de curăţare şi lustruire în funcţie de materialul din care este realizată mobila. În cazul celei din lemn, lustruirea se face cu soluţii şi spray-uri speciale. Mobilierul din PAL melaminat se curăţă cu emolienţi speciali, cum sunt cei de la Pronto sau Polish. Pentru lustruire, apelaţi la o ceară specială pentru lemn. Orice tip de pată (inclusiv de cerneală şi pix) se îndepărtează foarte bine cu Pronto pentru multisuprafeţe. Nu uscaţi suprafeţele din PAL c