Cine aşteaptă delicatese precum căprioară cu vişine, pate de foie gras sau calcan din Atlantic în unt negru va fi dezămagit. Regina Elisabeta a II-a va oferi o masă frugală de nuntă cu un meniu alcătuit din mici sandvişuri, şampanie şi tort cu ocazia căsătoriei între Prinţul William şi Kate Middleton pe 29 aprilie.
Tarabele de şaormă din preajma Palatului Buckingham abia aşteaptă să fie asaltate după recepţie de invitaţii înfometaţi. Unele persoane se întreabă însă dacă este potrivit să fie oferite doar mici tartine diplomaţilor şi şefilor de stat, scrie "The New York Times".
"Sună ciuat. Din ceea ce îmi aduc aminte, am mâncat regeşte la alte nunţi", spune Prinţul Dimitri al Iugoslaviei, care a fost invitat la mai multe nunţi regale, dar nu şi la aceasta. De ce nu se va oferi masă împărătească, se întreabă ziarul. Consilierii şi foşti angajaţi ai reginei spun că pur şi simplu nu este spaţiu în bucătăriile regale pentru pregătirea unei mese somptuoase. În plus, Anglia se află într-o criză economică şi un prânz fastuos ar irita multă lume.
Un fost bucătar-şef de la Palatul Buckingham, Darren McGrady, spune că bucătarii vor pregăti 10.000 de tartine sau mici sandvişuri, 15 pentru fiecare persoană. Unele sunt cu somon, altele, cu legume, iar altele, cu carne. Shawn Rabideau, organizator de nunţi, explică: "Oamenii vin la nuntă cu scopul de a fi văzuţi, nu vin să înfulece".
Dar nu ar fi o nuntă adevărată fără masă cu tacâm cu tot (la propriu şi la figurat). În seara nunţii, Prinţul Charles va găzdui o cină pentru 300 de persoane la Palatul Buckingham, care va fi pregătită de Anton Mosimann, un bucătar-şef elveţian care a lucrat la Palatul Buckingham şi la Dorchester şi este specialist în bucătărie fără unt, frişcă şi alcool.
Cine aşteaptă delicatese precum căprioară cu vişine, pate de foie gras sau calcan din Atlantic în unt negru va fi dezăm