Producatorii au tendinta de a fabrica orice aparat ce pare a usura munca celor care gatesc si nu numai, insa multe ustensile de bucatarie sunt de-a dreptul inutile, ca dovada si faptul ca nu sunt tocmai raspandite.
Potrivit The Daily Meal, iata cateva dintre acestea:
1. Tigaia speciala pentru oua ochiuri
A face oua ochiuri este o sarcina destul de enervanta pentru multe persoane, astfel ca o tigaie speciala pentru asa ceva pare, cel putin in principiu, o idee buna. Insa nu este asa, mai ales deoarece cele patru compartimente pentru oua sunt mult mai greu de curatat decat unul singur, de la o tigaie normala.
2. Aparatul pentru pisat usturoi
Si acesta pare indicat, deoarece este rapid, iar degetele nu iti mai miros a usturoi, teoretic. Insa, daca te gandesti mai bine, tot rapid il pisezi si cu manerul unui cutit sau folosind o piulita, iar degetele oricum iti vor mirosi a usturoi cand speli dispozitivul.
3. Aparatul pentru a "inflori" ceapa
O reteta culinara cunoscuta in special in Statele Unite este aceea de "blooming onion", sau "ceapa inflorita". Insa un aparat care poate desprinde straturile de ceapa nu duce chiar la acelasi rezultat ca si procedeul special inventat pentru aceasta reteta, stiut indeosebi de personalul din restaurante.
4. Manusa pentru curatat cartofi
Reclama pentru aceasta pretinde ca poti curata un cartof in numai opt secunde. Insa "lovitura" vine abia mai tarziu: manusile nu isi pot indeplini rolul decat dupa ce cartofii au fost fierti timp de cinci minute. Asa ca, la ce bun sa mai pierzi cele cinci minute pentru a-i fierbe cand poti sa-i cureti imediat cu un cutit?
5. Capacul pentru briose
Multe persoane sunt de parere ca partea de deasupra a brioselor este cea mai delicioa