Alcoolul în exces poate să nu aibă efecte neplăcute dacă, în primul rând, organismul are asigurată vitamina B la micul dejun. Potrivit experţilor, ouăle pot restabili nivelul acestei vitamine şi asigură corpului o mai bună revenire după excesul de alcool. Pâinea din ovăz sau cerealele integrale sunt şi ele indicate la micul dejun pentru că eliberează treptat energie în organism, informează Mediafax.
Apoi, specialiştii recomandă dulciurile. Pentru că alcoolul face ca nivelul de glocoză din sânge să scadă, după petrecere sunt de bun augur câteva pătrăţele de ciocolată.
Nu în ultimul rând, sucurile sau alte băuturi fără alcool vor ajuta la reinstalarea echilibrului în organism. Nutriţioniştii recomandă evitarea băuturilor care conţin cofeină, deoarcece acestea vor accentua starea de disconfort. Sucurile din fructe sunt indicate întrucât asigură corpului vitaminele pe care alcoolul le-a eliminat din organism.
Alcoolul are capacitatea de a deshidrata şi de a reduce cantitatea de lichide din creier, fapt care provoacă dureri de cap, senzaţia de gură uscată şi senzaţia de oboseală accentuată, susţin specialiştii în nutriţie.
Mai mult, efectul alcoolului asupra învelişului stomacal provoacă greaţă. Un alt factor ce contribuie la instalarea mahmurelii este prezenţa substanţelor rezultate din distrugerea enzimelor din ficat de către etanol. Practic, organismul elimină mai mult lichid decât este necesar din dorinţa de a scăpa de toxine, ocazie cu care se pierde nu doar apa vitală ci şi o serie de substanţe necesare bunei funcţionări a corpului uman.
Alcoolul în exces poate să nu aibă efecte neplăcute dacă, în primul rând, organismul are asigurată vitamina B la micul dejun. Potrivit experţilor, ouăle pot restabili nivelul acestei vitamine şi asigură corpului o mai bună revenire după excesul de alcool. Pâinea din ovăz sau cerealele integrale su