Expertii in astrologie studiaza de secole intregi caracteristicile semnelor zodiacale si particularitatile lor, insa, printre descoperirile lor recente se numara si o legatura intre preferintele culinare si zodii.
Delish.com iti arata cateva asocieri intre alimente si fiecare semn zodiacal.
1. Berbec (21 martie - 19 aprilie)
Persoanele nascute sub acest semn prefera adesea ingrediente indraznete, precum ardeii iuti sau usturoiul. In plus, tinand cont de faptul ca berbecii au tendinta de a-si pierde interesul repede, o masa cu alimente cat mai variate este mai indicata pentru ei decat una cu un singur fel de mancare.
2. Taur (20 aprilie - 20 mai)
Taurii asociaza o mare placere emotionala cu mancarea buna, pentru ei fiind mai potrivite preparatele savuroase, bogate. Le-ar putea placea un desert din ciocolata insotit de un vin Cabernet.
3. Gemeni (21 mai - 20 iunie)
Cei nascuti sub acest semn zodiacal sunt cunoscuti pentru placerea de a conversa, fiind astfel foarte potriviti pentru petreceri. In general, gemenii nu sunt mofturosi la mancare, insa au totusi o inclinatie catre noutate, fiind atrasi de bucataria internationala. S-ar putea sa le placa un vin Pinot Grigio.
4. Rac (21 iunie - 22 iulie)
Racii sunt cunoscuti pentru tendinta de a avea control, de a mentine traditia si de a cauta sa aiba senzatia de confort si de intim. Preferate sunt mancaruri de casa, traditionale, consumate poate chiar in pat uneori sau pe canapea.
5. Leu (23 iulie - 22 august)
Leii sunt iubitori ai abundentei, ai meselor somptuoase si ai stralucirii. Preparatele culinare ar trebui sa le ofere arome bogate, puternice, cum sunt cele de caviar, iar paharul lor ar trebui umplut cu un vin de Bordeaux clasic si vechi.
6. Fecioara (23 august - 22 septembrie)