Scandalul vulnerabilităţii de securitate a produselor Apple, iPhone şi iPad, capătă amploare în Statele Unite ale Americii. Doi americani au dat deja în judecată compania lui Steve Jobs, iar un senator va organiza o audiere în Congres. Săptămâna trecută, doi cercetători au descoperit că produsele respective stochează în secret date detaliate despre locaţia utilizatorilor, iar acestea sunt total neprotejate împotriva hackerilor. În tot acest timp, Apple nu şi-a expus încă punctul de vedere.
Primul proces împotriva Apple a fost deschis deja în Tampa, statul Florida, unde doi americani acuză compania de încălcarea dreptului la viaţă privată şi de fraudă computerizată, conform Bloomberg.
În acelaşi timp, senatorul american Al Franken va organiza o audiere în Congres, unde va invita reprezentanţii Apple şi Google. Steve Jobs nu i-a răspuns până acum senatorului la o solicitare oficială pentru lămurirea problemei de securitate.
Pe de altă parte, după izbucnirea scandalului, s-a descoperit că şi sistemul de operare Android, produs de Google şi folosit de o gamă largă de telefoane mobile, face acelaşi lucru de care e acuzată Apple. Google s-a apărat declarând că utilizatorii trebuie să opteze în mod special pentru ca sistemul să le înregistreze şi să stocheze locaţiile prin care se mişcă, relatează Newsweek. De la începutul scandalului, compania lui Steve Jobs nu şi-a exprimat nici un punct de vedere. Produsele Apple, iPhone şi iPad, stochează toate locaţiile în care a fost utilizatorul, datele fiind ţinute pe aparat şi copiate automat pe computer sau laptop, atunci când se activează funcţia de sincronizare. Datele respective sunt necriptate, astfel că oricine care are acces la telefon sau la computer le poate prelua.
Scandalul vulnerabilităţii de securitate a produselor Apple, iPhone şi iPad, capătă amploare în Statele Unite ale Americii. Doi americ