Condimentarea zilnica a dietei cu ardei iute poate duce la micsorarea apetitului, cu consecinte dintre cele mai bune asupra siluetei.
O cercetare realizata la Universitatea Purdue din Indiana, SUA, a aratat ca ingredientul prezent in ardeii iuti, capsaicina, cea care da iuteala ardeilor, are capacitatea de a taia senzatia de foame si a intensifica arderile, relateaza Daily Mail.
Efectul ardeilor iuti este mai puternic in cazul persoanelor care nu consuma asa ceva de obicei, explica profesorul Richard Mattes, implicat in studiu.
Desi studiile anterioare au aratat ca si capsulele de capsaicina sunt eficiente, cercetarea aceasta a demonstrat ca efectul este mai puternic cand ardeiul este consumat ca atare sau sub forma de pulbere, peste mancare, se mentioneaza in raportul publicat de Physiology & Behaviour.
In studiul realizat pe parcursul a 6 saptamani la Universitatea Purdue au fost implicati 25 de voluntari sanatosi, 13 care adorau sa manance ardei iute si 12 care nu erau obisnuiti cu gustul acestuia.
S-a observat nu numai atenuarea senzatiei de foame, micsorarea apetitului, dar si pofte mai putine pentru alimente grase, sarate sau dulci.
Condimentarea zilnica a dietei cu ardei iute poate duce la micsorarea apetitului, cu consecinte dintre cele mai bune asupra siluetei.
O cercetare realizata la Universitatea Purdue din Indiana, SUA, a aratat ca ingredientul prezent in ardeii iuti, capsaicina, cea care da iuteala ardeilor, are capacitatea de a taia senzatia de foame si a intensifica arderile, relateaza Daily Mail.
Efectul ardeilor iuti este mai puternic in cazul persoanelor care nu consuma asa ceva de obicei, explica profesorul Richard Mattes, implicat in studiu.
Desi studiile anterioare au aratat ca si capsulele de capsaicina sunt eficiente, cercetarea ac