În 2009, administraţiile publice ale Capitalei au prejudiciat bugetele locale cu 45.795.000 de lei, echivalentul a peste 11 milioane de euro. În principal, banii s-au cheltuit pe prime de Paşte, ceasuri din aur, sporuri de confidenţialitate, indemnizaţii pentru hainele angajaţilor, ambarcaţiuni, dar şi pe plata unor facturi pentru activităţi neprestate. Constatările aparţin inspectorilor Curţii de Conturi, care susţin că, până acum, au reuşit să recupereze din prejudiciu doar 2,6 milioane de lei.
Primăria Capitalei, acuzată de un prejudiciu de 2 milioane de euro
Potrivit raportului Curţii de Conturi, în anul 2009, Primăria Capitalei a plătit pentru un teren cu 7.094.000 de lei mai mult decât valoarea stabilită în Metodologia de calcul a evaluării terenurilor aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Terenul a fost expropriat pentru executarea obiectivului de investiţii "Pasajul Mărăşeşti". Inspectorii Curţii de Conturi au mai constatat că Primăria Capitalei a plătit în plus firmei 3 D -B, cea care se ocupă şi cu omorârea ţânţarilor, suma de 510.000 de lei. "Decontarea s-a făcut pentru suprafeţe care nu există în realitate", se arată în raportul Curţii de Conturi. Alţi bani, în valoare de 1.000.000 de lei, au fost cheltuiţi, potrivit raportului, "fără a avea la bază documente care să aprobe această cheltuială din fonduri publice".
Potrivit Biroului de presă al municipalităţii, «în data de 15.12.2010, Primăria Municipiului Bucureşti a formulat o contestaţie la raportul Curţii de Conturi. Până în prezent, Curtea de Conturi nu s-a pronunţat asupra contestaţiei depuse ». În acelaşi comunicat, municipalitatea suţine că toate plăţile imputate de Curtea de Conturi, în sumă totală de 8,6 milioane de lei, au fost făcute cu respectarea prevederilor legale.
Primăria sectorului 1 a dat prime şi sporuri de un milion de euro
În 2009, Pr