In ultimele decenii, numarul restaurantelor a crescut, introducerea unor bucatarii internationale si preocuparea pentru o hrana cat mai sanatoasa fiind doi dintre factorii care au determinat aceasta crestere.
Toate restaurantele au ca principale obiective atragerea cat mai multor clienti si o nota de plata cat mai mare pentru ei, iar pentru a le indeplini si a avea un profit cat mai substantial cei care detin restaurantele sau au functii de conducere au diverse tactici si strategii.
Potrivit money.msn.com, iata cateva dintre modalitatile prin care esti determinat sa cheltuiesti mai mult decat ti-ai propus, atunci cand iei masa la un restaurant.
1. Sugestiile
Toti cei care detin functii de conducere intr-un restaurant isi invata angajatii sa se foloseasca de sugestii pentru a-i face pe clienti sa manance mai mult si de mai multi bani. Iar chelnerii nu numai ca isi asculta sefii, dar au si un interes propriu in a face ca ei deoarece, cu cat este mai mare nota de plata, cu atat bacsisul va fi mai semnificativ.
Si probabil oricine a remarcat abilitatea cel putin a unora dintre chelneri de a-ti sugera fie o portie mai mare, fie un sos special la felul de mancare pe care l-ai comandat, fie un desert extraordinar, fie un vin, e drept, mai scump, dar mai bun.
2. Asteptarea prelungita
Uneori, chelnerii isi fac clientii sa astepte mai mult decat este necesar si asta deoarece, in timp ce asteapta, clientii consuma mai multa bautura, fie ca este cu alcool, fie ca este fara, dar mai cu seama alcoolizata, aceasta fiind si mai scumpa de regula.
De asemenea, se poate intampla chiar sa ti se spuna ca nu sunt mese libere, dar ca poti astepta la bar pana se elibereaza o masa, unde, la fel, vei consuma ceva bauturi.
Multi dintre chelnerii care apeleaza la aceasta strategie stiu insa