Cauti un produs lactat fara grasimi, dar cu un continut ridicat de proteine, care sa te ajute in dieta? Atunci trebuie sa alegi iaurtul facut din lapte de oaie, cunoscut si sub numele de iaurt grecesc.
Pentru a intelege de ce acesta este mai bun decat un iaurt normal trebuie sa cunosti diferentele. In timp ce iaurtul normal este facut din lapte de vaca, cel grecesc este obtinut din lapte de oaie, care este mai gros si mai cremos. Acesta are de doua ori mai multe proteine decat unul normal, arata Buzzle.
Este bogat in calciu, un mineral benefic pentru pierderea in greutate, si ar fi o alegere buna pentru persoanele cu probleme cardiace sau care sufera de hipertensiune arteriala. Zaharul si carbohidratii se gasesc in cantitati mai mici, la fel si caloriile si grasimile. O ceasca de iaurt grecesc contine doar 9 grame de carbohidrati.
Viata sanatoasa: Iaurtul
Iaurtul grecesc este filtrat prin panza sau hartie pentru a fi mai gros si usor picant. Datorita cantitatii mari de proteine te vei simti satul pentru mai mult timp, astfel incat tendinta de a lua mici gustari este redusa.
Iaurtul obtinut din lapte de oaie nu este un aliment extrem de procesat, astfel incat nutrientii naturali nu sunt distrusi, ceea ce ajuta la procesul digestiv si eliminarea toxinelor din organism.
In ciuda faptului ca multi ar putea sa se indoiasca de gustul acestuia, este un adevarat rasfat pentru papilele gustative. In plus, este mult mai sanatos, asa ca incearca sa gasesti modalitati pentru a-l include in dieta ta zilnica.
Cauti un produs lactat fara grasimi, dar cu un continut ridicat de proteine, care sa te ajute in dieta? Atunci trebuie sa alegi iaurtul facut din lapte de oaie, cunoscut si sub numele de iaurt grecesc.
Pentru a intelege de ce acesta este mai bun decat un iaurt normal trebuie s