Administraţia locală a municipiului Mangalia atrage atenţia agenţilor economici asupra faptului că „taxa de paragină" se aplică de la 1 mai.
Conform declaraţiei primarului Mangaliei, Claudiu Tusac, „taxa de paragină", instituită în sudul litoralului prin hotărâre a Consiliului Local, este în vigoare, municipalitatea evaluând, până la 1 mai, unităţile care intră sub incidenţa acesteia. Tusac susţine că aproape 40% din unităţile de cazare şi alimentaţie publică din sudul litoralului au fost atenţionate asupra faptului că sunt sub incidenţa acestei taxe, proprietarilor şi administratorilor acestora fiindu-le transmise informările de rigoare.
„Sunt sume enorme pe care trebuie să le plătească cei care nu şi-au renovat clădirile şi au luat în glumă taxa de paragină", susţine edilul-şef al Mangaliei.
Acesta le aminteşte celor ce au primit somaţii pentru că intră sub incidenţa taxei că, din păcate pentru ei, contorul sumelor datorate la bugetul local se învârte. Pentru spaţiile mai mici de 100 metri pătraţi suprafaţă desfăşurată, taxa are o valoare de 40 lei/zi, iar pentru spaţiile ce depăşesc 100 metri pătraţi se plăteşte o taxă de 400 lei/zi.
„Se adună sume enorme pentru tot sezonul: 600 de milioane la cei cu suprafeţe mari şi 60 de milioane la cei cu suprafeţe mici", a făcut primarul Mangaliei o mică socoteală.
Primarul vrea staţiuni strălucitoare
„Eu nu vreau neapărat să încasez această taxă de paragină, să ştiţi. Eu nu îmi fac calculul că o s-o încasez. Eu aş vrea prin această taxă de paragină să-i determin pe privaţii care până acum şi-au bătut joc de clădirile sau de unităţile pe care le au în sudul litoralului să le renoveze la 3-4-5 stele şi să strălucească iar tot sudul litoralului. Nu poţi să ai hotel lângă alte două hoteluri părăginite", declară Claudiu Tusac. Primarul susţine că nu ţin