Va tentez cu o prajitura de exceptie. Madlene cu cacao, pentru un week-end dulce. Din ingredinte rezulta 12-14 madlene, in functie de cat de mari sunt formele pe care le aveti. Daca nu aveti acele forme clasice de madlene, acestea se pot coace in forme de briose sau pur si simplu, intr-o tava, ca oricare alt fursec.
Pentru prepararea madlenelor cu cacao aveti nevoie de 100 de grame de faina, o jumatate de lingurita de praf de copt, o lingura cu varf de pudra de migdale (rezulta dintr-o lingura-doua de migdale pe care le poti macina in masina de cafea - dau un gust excelent, dar o puteti inlocui cu aceeasi cantitate de faina si o lingura de esenta de migdale), doua linguri de pudra de cacao, 80 de grame de zahar, doua oua, o lingura cu esenta de vanilie, 100 de grame de unt.
Pregateste formele pentru madlene sau unge o tava cu putin unt. Tapeteaza cu faina. Amesteca faina cu pudra de cacao, praful de copt si faina de migdale. Adauga un praf de sare. Sarea in preparatele dulci face aromele mai intense. Amesteca bine. Separat, intr-un castron, fraca untul cu esenta de vanilie, pana devine cremos. Adauga zaharul si omogenizeaza pana ce zaharul se topeste complet.
Adauga pe rand cele doua oua si amesteca dupa fiecare. Adauga amestecul de ingrediente uscate si omogenizeaza cu grija, pana ce compozitia este uniforma. Pune compozitie in forme sau fa gramajoare de aluat in tava. Coace madlenele circa 15-20 de minute, in cuptorul bine incins, in prealabil, la foc potrivit.
Cand sunt gata trebuie scoase din tava imediat, ca sa nu se lipeasca. Pudreaza-le cu cacao si serveste-le dupa ce s-au racorit.
Va tentez cu o prajitura de exceptie. Madlene cu cacao, pentru un week-end dulce. Din ingredinte rezulta 12-14 madlene, in functie de cat de mari sunt formele pe care le aveti. Daca nu aveti acele forme clasice de mad