În loc să mâncaţi o ciocolată întreagă sau o cutie cu îngheţată, amestecaţi bucăţi de banane sau de căpşune în puţin sirop de cacao sau congelaţi pasta de fructe.
Tăiaţi în bucăţele orice fruct vă place: banane, căpşune, ananas sau pepene, iar apoi daţi-le prin sirop de ciocolată. Atenţie, nu le scufundaţi în sirop, doar acoperiţi-le cu un strat subţire de ciocolată. „Îmi place să combin alimentele mai puţin recomandate cu cele sănătoase. Spre exemplu, îmi place ciocolata, aşa că, uneori, amestec o banană în sos de ciocolată şi asta-mi satisface nevoia de dulce", măr-turiseşte dieteticianul Kerry Neville, citat de site-ul WebMD. Astfel, dorinţa de a mânca ciocolată este satisfăcută, iar pe de altă parte puteţi avea un control asupra caloriilor consumate. O altă soluţie este să preparaţi ciocolată caldă din cacao de bună calitate sau din bucăţi de ciocolată neagră, să o lăsaţi să se răcească şi să o puneţi la congelator. Consumaţi-o sub formă de îngheţată.
Compot din fructe de pădure cu îngheţată de vanilie
Dacă aveţi poftă de ceva cremos, luaţi o cutie cu iaurt şi amestecaţi-l cu miere şi fructe. Ca să faceţi din fructe un desert, nu ceva care trebuie consumat în mod obligatoriu, puteţi să puneţi puţină miere pe feliile de pepene roşu şi galben.
O altă variantă este să daţi prin blender banane şi căpşune, să le îngheţaţi sub formă de cuburi şi să le mâncaţi ca pe îngheţată. Cei care preferă fructele de pădure pot prepara un compot din ele. Lăsaţi-l la răcit, apoi puneţi într-un bol o porţie de compot şi o lingură din îngheţata voastră preferată.
„Fructele uscate, precum smochinele sau caisele, sunt o alternativă la fel de bună", spune medicul nutriţionist Corina Zugravu.
Suplimentele cu crom dau ameţeli şi greaţă
Majoritatea nutriţioniştilor atrag atenţia că problema o reprezintă de fapt cantitatea de dulciuri co