Politica dusă de Antene e condamnată public de asociaţiile ziariştilor, care văd \"mogulizarea\" drept \"o ameninţare la adresa libertăţii presei\". Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢUSursa: AGERPRES
1 /.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) ia în discuţie mâine dezvăluirile jurnalistului Stelian Negrea, fost senior-editor în cadrul Antena 3 şi coordonator al Departamentului Investigaţii al trustului de presă patronat de Dan Voiculescu.
Negrea a dezvăluit, în exclusivitate pentru EVZ, cum fostul ministru al economiei din partea Partidului Conservator, Codruţ Şereş, "reorientat profesional" pe post de manager în cadrul Antenelor, dădea indicaţii referitor la politicienii şi companiile care trebuiau (sau nu) atacate de ziariştii trustului lui Voiculescu.
Cel mai probabil, reprezentanţii Antena 3 vor ignora CNA, aşa cum au făcut-o şi în cazul audierilor Sorinei Matei, fost şef al Secţiei Politic, care a părăsit recent trustul denunţând presiuni în relaţia cu Palatul Cotroceni.
Senatorul Dan Voiculescu a declarat public că va acţiona cotidianul "Evenimentul zilei" în judecată,ca urmare a publicării seriei de dezvăluiri ale lui Stelian Negrea şi că va solicita daune de un milion de euro.
Asociaţiile de jurnalişti din România condamnă, totuşi, implicaţiile manageriale în politica editorială a televiziunilor de ştiri, cu referire atât la cazul Stelian Negrea - Codruţ Sereş - Antena 3, cât şi la deja celebrele stenograme din dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu, din care reiese cum acesta le trasa sarcini ziariştilor Realitatea TV.
"Grupare de gherilă"
Preşedintele ActiveWatch - Agenţia de Monitorizare a Presei, Mircea Toma, condamnă vehement presiunile editoriale venite din partea manageriatului trustului Intact: "Suntem în faţa unui al doilea episod din serialul «Stenogramele Sorin Ovidiu Vîntu».