HotNews.ro va prezinta Sousta Politiki, un cantec din Constantinopole (sec. 19 - inceput de sec. 20), interpretat cu ocazia celei de-a doua intalniri muzicale din cadrul proiectului "Cand Bizantul eram noi".
Intitulat "Bizantul de dupa Bizant", evenimentul face referire la "mostenirea culturala preluata de catre tarile tributare culturii bizantine, cum au fost tarile romane (Moldova si Transilvania), precum si zona slava (sarbi, bulgari) si sudul Italiei chiar. Este foarte greu de precizat astazi pana unde a putut sa ajunga aceasta cultura bizantina, deoarece chiar si Italia foloseste ca germene pentru Renasterea italiana din secolul al XV-lea".
Melodie cantata fara amplificare, "ca in vremurile trecute", la cererea ansamblului En Chordais.
En Chordais (Grecia) isi desfasoara activitatea in spatiul multicultural al traditiilor populare din zona mediteraneana, incercand sa puna in valoare atat continuitatea lor, cat si explorarea intr-un stil eclectic a noilor tendinte muzicale contemporane.
Ansamblul este format din Petros Papageorgiou (percutie), Kyriakos Petras (vioara), Kyriakos Kalaitzidis (lauta), Drosos Koutsokostas (voce), Vasileios (Alkis) Zopoglou (kanun).
Renumita pentru cercetarile realizate in vederea recuperarii mostenirii muzicale din zona mediteraneana de est, formatia a fost invitata sa sustina recitaluri in sali renumite de concert, precum Grace Rainey Rogers Auditorium de la Muzeul Metropolitan de Arta-New York, Institut du Monde Arabe si Theatre de la Ville, Les Abbesses - Paris, City Hall Concert Hall - Hong Kong. HotNews.ro va prezinta Sousta Politiki, un cantec din Constantinopole (sec. 19 - inceput de sec. 20), interpretat cu ocazia celei de-a doua intalniri muzicale din cadrul proiectului "Cand Bizantul eram noi".
Intitulat "Bizantul de dupa Bizant", evenimentul f