Frunzele de dud regleaza glicemia
Dudul alb este un bun adjuvant în încercarea de a mentine nivelul glicemiei în limite normale. Ceaiurile preparate din frunzele lui îmbunatatesc metabolismul glucidic, promoveaza secretia de insulina de catre celulele pancreatice si reduc valorile glicemiei. Tot ele sensibilizeaza receptorii la insulina, iar prin cresterea aciditatii continutului intestinal inhiba microflora patogena. Aceste ceaiuri sunt indicate si persoanelor supraponderale, predispuse la diabet. Întrebuintarea lor este însa mult mai vasta. Ceaiurile de dud alb sunt vestite pentru efectele lor benefice în situatii de stres, oboseala si ameteala. De asemenea, ele ajuta la eliminarea toxinelor din corp prin intermediul transpiratiei, în timp ce scoarta si ramurelele sunt utilizate în scaderea presiunii sanguine. Sunt benefice si în tratarea afectiunilor cronice ale tractului digestiv, în îmbunatatirea digestiei, stimularea apetitului, a secretiei de acid gastric si a sistemului nervos, pentru evitarea constipatiei. Frunzele au si un efect pozitiv asupra sistemului respirator, cardiovascular, precum si a sistemului urinar.
Alte beneficii
În medicina chineza fructele de dud alb sunt folosite pentru tratarea albirii premature a parului, purificarea sângelui si combaterea diabetului;
Scoarta de dud alb este indicata în calmarea tusei, a febrei, a durerilor de cap si a ochilor rosii si uscati. Indiferent de scopul în care se folosesc preparatele din dud alb, ele se administreaza numai la recomandarea medicului specialist, dupa o atenta monitorizare a starii de sanatate.
Frunzele de dud regleaza glicemia
Dudul alb este un bun adjuvant în încercarea de a mentine nivelul glicemiei în limite normale. Ceaiurile preparate din frunzele lui îmbunatatesc metabolismul glucidic, promoveaza secretia de insulina de cat