Este extrem de suparator sa nu iti mai amintesti unde ai pus cheile de acasa sau cum se numeste o persoana pe care ai cunoscut-o recent, dar totusi aceste lucruri se intampla frecvent in viata majoritatii persoanelor.
Multi oameni incep sa aiba usoare probleme de memorie in jurul varstei de 40 ani, din cauza scaderii nivelului de neurotransmitatori responsabili cu stocarea datelor. Alteori, creierul este afectat de schimbarile hormonale, de toxine, stres si lipsa somnului. Stresul emotional scade fluxul circuitului sanguin si stimuleaza productia cortizolului, acesta devenind toxic pentru celulele nervoase in cantitati mari.
Boala Alzheimer este mult mai serioasa decat scaparile temporare de memorie, examinarile microscopice aratand faptul ca celulele nervoase mor. Exista multe semne ale acestei boli, acestea trebuind tratate cu cea mai mare atentie.
In cazul in care creierul tau nu mai functioneaza asa cum o facea odinioara, iata cateva sfaturi prin care iti poti imbunatati capacitatea memoriei, oferite de Health.yahoo.
Consuma hrana adecvata
O dieta echilibrata, bogata in amino-acizi esentiali, omega 3, minerale si vitamine iti va asigura o minte ascutita. Alege carbohidrati complecsi, precum orezul brun, fulgii de ovaz, lintea si cereale integrale. Consuma cat mai multe vegetale, pline de antioxidanti, mai ales brocoli, conopida, varza sau igname.
Exista din ce in ce mai multe studii care arata ca acizii grasi omega 3 sunt benefici creierului, gasindu-se in peste, mai ales somon, ton, halibut, pastrav, macrou si sardine. Uleiurile de migdale, de peste, de in, masline si susan sunt bogate in grasimi mononesaturate si astfel sunt bune pentru sanatatea cerebrala si pot reduce riscul aparitiei Alzheimer-ului.
Micro-algele sunt si ele foarte sanatoase (precum cele albastre-verzui, spirul