360 de angajaţi din învăţământ vor beneficia timp de cinci ani de banii obţinuţi graţie acestei distincţii. Cele mai mari punctaje le-au obţinut profesorii de limba română, matematică şi discipline tehnice, dar şi directorii, administratorii financiari şi secretarele.
565 de candidaţi din judeţ şi-au depus la Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) dosare pentru a primi gradaţia de merit. Dascălii şi-au prezentat cele mai importante proiecte şi rezultatele profesionale obţinute în ultimii ani.
Activitatea lor a fost apreciată în punctaje de un consiliu consultativ, iar în funcţie de acestea solicitanţii vor primi gradaţiile de merit, care constau într-un procent de 25% din salariul de bază pentru următorii cinci ani. Sumele puse în joc se încadrează între 400 şi 600 de lei, fapt pentru care concurenţa a fost acerbă. Şefii IŞJ spun că sunt doar 360 de norocoşi.
Punctaje mari
Comparativ cu anii trecuţi, punctajele candidaţilor sunt mai mari, înregistrându-se doar câteva cazuri în care dosarele evaluate au obţinut sub 50 de puncte.
Cele mai slabe rezultate aparţin unor profesori de religie, care au primit pentru activitatea didactică 26, respectiv 27,5 puncte. În vârful clasamentului se poziţionează o profesoară de limba română, cu o vechime de 31 de ani în învăţământ, care a primit 99,5 puncte.
Este urmată de o colegă din Vatra Moldoviţei, care predă limba română de 15 ani şi a obţinut 95,5 puncte, şi de un profesor de franceză, care predă la colegiul din Gura Humorului, cu 14 ani vechime, care a luat 94 de puncte.
Concurenţă dură
Vasile Monacu, inspectorul general adjunct al IŞJ Suceava, a precizat că cea mai mare concurenţă s-a înregistrat în rândul învăţătoarelor, educatoarelor, profesorilor de matematică, de educaţie fizică şi educaţie tehnologică, dar şi între directorii unităţilo