Toxinele sunt peste tot: acasa, la serviciu, pe strada, in mancare si bautura si, oricat ne-am feri, ne invadeaza organismul in fiecare zi. De aceea este nevoie ca, din cand in cand, sa facem cate o cura de dezintoxicare cu ceaiuri sau alimente cu proprietati detoxifiante.
Sunt cateva alimente pe care e nevoie sa le stim si sa le consumam deoarece, prin substantele pe care le contin, spala interiorul organismului nostru.
Este stiut ca citricile au un continut mare de vitamina C si fibre alimentare motiv pentru care sunt recomandate in curele de detoxifiere. Lamai, portocale, grapefruituri se gasesc in piete, la tarabe si in supermarketuri tot anul. Pot fi consummate ca atare sau sub forma de suc.
Daca trebuie sa faci o calatorie foarte lunga ori urmeaza o zi extrem de grea pe parcursul careia trebuie sa fii mereu in forma, nu apela la energizante. Fa-ti dimineata un suc combinat dintr-o portocala, un grapefruit si o jumatate de lamaie.
Daca ai si-ti place, adauga si una-doua lingurite de miere de albine. Bea sucul incet, cu inghitituri mici pe parcursul a 10-15 minute. Nu numai ca te va energiza si te va tine satul pana mult dupa ora pranzului, dar organismul va beneficia de o doza excelenta de detoxifiant natural.
Mierea de albine, cel mai complet si complex aliment natural, se recomanda cate putin, in fiecare zi, in loc de zahar. Indulceste-ti cafeaua si ceaiul cu miere. Dimineata, pune intr-un pahar ca apa o lingura de miere si niste zeama de lamaie. Amesteca bine si bea incet, pe indelete.
Usturoiul, recunoscut ca cel mai puternic antibiotic natural, este un detoxifiant de exceptie. Consumat zilnic - cate un catel taiat in bucati si baut cu apa -, usturoiul previne formarea cheagurilor de sange, scade colesterolul si protejeaza inima.
Ananasul favorizeaza arderea grasimilor, curat