Numeroase studii efectuate de-a lungul a 55 de ani indica rezultate uimitoare. Rosiile au un efect necunoscut asupra corpului nostru. Ele au capacitatea de a scadea colesterolul si tensiunea arteriala, dar si de a preveni bolile de inima.
Aceste efecte benefice au fost descoperite de cercetatorii australieni. Responsabil este un pigment rosu care se gaseste in tomate, numit licopen, informeaza 2leep.com.
Acest pigment se gaseste, in cantitate mai mica, si in pepenele rosu, in guava, papaya si grepfruit. El are efecte antioxidante, avand un rol crucial in pastrarea sanatatii.
Cerecetatorii care au studiat acest efect al licopenului asupra oamenilor sunt Karin Ried si Peter Fakler, de la Universitatea din Adelaide. In obtinerea acestor rezultate, au fost folosite 14 studii efectuate in ultimii 55 de ani.
Cat trebuie sa consumam zilnic
"Studiul nostru arata ca, daca vom consuma mai mult de 25 mg de licopen pe zi, atunci putem reduce colesterolul rau din sange cu pana la 10%", spune Reid.
Ar trebui sa consumam 0,5 litri de suc de tomate zilnic sau 50 de grame de pasta de tomate, pentru a obtine acest efect benefic.
Cantitatile sunt comparabile cu efectul unei doze mici de medicamente pe care le iau oamenii cu un colesterol usor ridicat. Avantajul este ca din rosii nu pot sa apara efecte seundare, spun cei doi cercetatori.
Numeroase studii efectuate de-a lungul a 55 de ani indica rezultate uimitoare. Rosiile au un efect necunoscut asupra corpului nostru. Ele au capacitatea de a scadea colesterolul si tensiunea arteriala, dar si de a preveni bolile de inima.
Aceste efecte benefice au fost descoperite de cercetatorii australieni. Responsabil este un pigment rosu care se gaseste in tomate, numit licopen, informeaza 2leep.com.
Acest pigment se gaseste,