Rosiile gatite sunt la fel de bune ca statinele in lupta impotriva colesterolului, releva un studiu recent.
Ingrediente comune in orice bucatarie, rosiile nu sunt benefice doar in salate: in sosuri si pizza, pe gratar sau la cuptor, rosiile gatite au aceleasi beneficii ca si medicamentele anticolesterol in lupta cu nivelurile periculoase de colesterol si hipertensiunea arteriala, scrie Daily Mail .
Rosiile ar putea, asadar, sa fie "alternative eficiente" la statine, o clasa de medicamente prescrise in mod obisnuit pentru aceste probleme.
Doar 57 de grame de pasta de tomate sau jumatate de pahar de suc de rosii pe zi ar putea fi suficientente pentru a ajuta multi pacienti.
Secretul rosiilor consta in nivelele ridicate de licopen pe care le contin, si care le da culoarea specifica. Licopenul este un atioxidant puternic esential pentru sanatate, care reduce riscul de atacuri de cord si atacuri cerebrale.
Rosiile gatite sunt cele mai bune, deoarece testele efectuate de o echipa din Australia releva ca organismul uman absoarbe mai mult licopen din ele decat din tomatele crude.
Rosiile gatite sunt la fel de bune ca statinele in lupta impotriva colesterolului, releva un studiu recent.
Ingrediente comune in orice bucatarie, rosiile nu sunt benefice doar in salate: in sosuri si pizza, pe gratar sau la cuptor, rosiile gatite au aceleasi beneficii ca si medicamentele anticolesterol in lupta cu nivelurile periculoase de colesterol si hipertensiunea arteriala, scrie Daily Mail .
Rosiile ar putea, asadar, sa fie "alternative eficiente" la statine, o clasa de medicamente prescrise in mod obisnuit pentru aceste probleme.
Doar 57 de grame de pasta de tomate sau jumatate de pahar de suc de rosii pe zi ar putea fi suficientente pentru a ajuta multi pacienti.
Sec