Secretarul general al Ministerului de Interne şi un senator PDL au fost aduşi la DNA, fiind acuzaţi de implicare într-o reţea de trafic cu produse petroliere şi mărfuri din China. Laurenţiu Mironescu şi senatorul Mircea Banias sunt bănuiţi de coordonarea unei reţele care controla Portul Constanţa, formată din cetăţeni chinezi şi turci.
Poliţiştii de frontieră şi procurorii anticorupţie au descins luni dimineaţa, la ora 6.00, în 40 de locuinţe şi sedii de firmă din Constanţa, pentru a strânge probe într‑un dosar de contrabandă şi evaziune fiscală. Capi de listă în acest caz au fost Laurenţiu Mironescu (43 de ani) - secretar general în cadrul Ministerul Administraţiei şi Internelor, şi Mircea Banias (45 de ani) - senator PDL de Constanţa. Doar locuinţa lui Mironescu, situată în Eforie Sud, a fost „vizitată" de mascaţi. Percheziţia a durat şapte ore. Mascaţii au ridicat documente şi un calculator. La final l-au preluat pe Mironescu pentru a-l duce la audieri la DNA Bucureşti.
Demnitarul Laurenţiu Mironescu a fost reţinut în dosarul „Containerul“
Locuinţa lui Mircea Banias nu a fost percheziţionată, acesta fiind protejat de imunitatea parlamentară, iar procurorii trebuie să ceară avizul Senatului. Surse oficiale au spus că percheziţiile de ieri au legătură cu o filieră care scotea marfă din Portul Constanţa fără să plătească taxe vamale.
Mironescu, demis de la Interne
Ancheta a început în luna octombrie 2010. În perioada supravegherii, peste 30 de TIR-uri încărcate cu marfă din China au ieşit din port fără să fie verificate. De asemenea, numeroase vase cu produse petroliere au fost aduse în Portul Constanţa, unde, ca urmare a unor intervenţii făcute de Mironescu şi Banias, nu ar mai fi fost verificate pentru a se evita plata accizelor. Laurenţiu Mironescu şi Mircea Banias au fost puşi sub acuzare pentru trafic de influenţă,