Referendumul pentru Legea Capitalei va avea loc pe 26 iunie şi va avea două întrebări. Aceasta este decizia finală luată, luni, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Întrebările la care vor trebui să răspundă bucureştenii sunt:
1. Vă doriţi o Capitală cu şapte administraţii controlată de 217 consilieri aleşi pe liste de partid ?
2. Vă doriţi ca şi consilierii locali să fie aleşi uninominal la fel ca şi primarii de sector ?
Întrebările votate de majoritatea consilierilor PDL şi PNG au stârnit imediat protestele consilierilor din alianţa USL. "Sunt manipulatoare şi lipsite de logică. Sunt tendenţioase", "Ne retragem de la şedinţă ca să se vadă cum împart banii bucureştenilor pe întrebări fără sens şi fără logică," au afirmat aceştia.
PDL non combat - USL agresivitate verbală
Încă de la începutul şedinţei , cele două tabere PDL şi USL au adoptat poziţii diferite. Prima, de non combat, reuşind să-şi impună întrebările pentru referendum, cea de a doua, de agresivitate verbală. La mijloc a fost prins primarul general, Sorin Oprescu. Aflaţi în minoritate, consilierii USL au afirmat că "totul este o mascaradă" care ar trebui să se numească "Chiorul, Piticul, Blonda şi referendumul", "Traian Băsescu a îmbătrânit şi uită ce spune. Într-o zi la prânz ne spune că nu trebuie să mai facem referendum, seara spune că trebuie să ţinem cont de referendumul din 2009. Încearcă să adopte acte normative în forţă", a spus consilierul municipal PSD Adrian Popescu. Învinşi numeric, consilierii USL le-au strigat celor de la PDL că nu vor mai câştiga la viitoarele alegeri, le-au amintit de contractele pe bani publici şi de oamenii pe care i-au racolat. "Noi am făcut publice contractele, la sectorul 3 sunt la secret", "Onţanu este un trădător care a plecat pentru bani şi putere" sau "Cât a fost la PSD domnul consilier Voicu, acest traseist politic, îi în