Pentru ca vara se apropie cu pasi din ce in ce mai repezi, iar gandul romanilor este la vacanta, domeniul HoReCa (hotel, restaurant, catering) este, in aceasta perioada, in plina dezvoltare sezoniera.
Astfel, numarul agentiilor de turism, hotelurilor sau restaurantelor care fac angajari in prezent este tot mai mare. Fie ca este vorba de posturi la care nu este nevoie de studii superioare, de tipul ospatar sau barman, fie ca este vorba de joburi unde cerintele sunt mai ridicate, site-urile de recrutari sunt pline de astfel de oferte.
De exemplu, hotelul Radisson Blue din Bucuresti cauta ospatari cunoscatori de limba engleza. De asemenea, candidatii trebuie sa aiba bune cunostinte cu privire la departamentul Food & Beverage, sa aiba disponibilitate pentru lucru in ture si capacitate organizatorica si de comunicare. Ca responsabilitati, se numara servirea prompta conform standardelor de calitate si furnizarea de informatii catre clienti cu privire la preparatele din meniu.
Receptioneri, ospatari, bucatari si cameriste sunt la mare cautare si la hotel Ibis din Sibiu. Tot in cautare de ospatar este si restaurantul gradina "Bucurestiul Insular". Acesta trebuie sa aiba 4-5 ani experienta minima, aspect fizic ingrjit si sa fie atent la detalii.
Cei cu studii superioare si indragostiti de tot ce inseamna calatoria se pot angajati ca agenti de turism la Aerotravel Lufthansa City Center. Candidatul ideal trebuie sa aiba experienta in ticketing de minim un an, sa fi facut cursuri de specialitate in ticketing - Worldspan si sa sa fie cunoscator al limbii engleze. De asemenea, daca este cunoscator al limbii germane, acest lucru reprezinta un avantaj.
Printre responsabilitati se numara operarea in sistemele de rezervari (rezervari bilete avion, rent-a-car), emiterea de bilete/documente calatorie si facturi pentru acestea, c