Legea care prevede disponibilizări la Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) nu a întrunit, astăzi, suficiente voturi pentru a fi adoptată de Camera Deputaţilor. Votul creează probleme în Coaliţie, întrucât deputaţii puterii ar fi trebuit să poată trece iniţiativa fără probleme. Mai mulţi parlamentari care reprezintă arcul guvernamental au votat însă pentru respingerea proiectului. Liderul deputaţilor PDL dă vina pe colegii de la minorităţi. Premierul Emil Boc a fost la Palatul Cotroceni pentu o întâlnire cu președintele Traian Băsescu. Sursa: EVZ
UPDATE 4. Emil Boc a spus astăzi că pentru orice problemă există o soluţie, inclusiv pentru ce s-a întâmplat în Parlament la votul privind restructurările din MAI.
UPDATE 3. 22 de parlamentari, dintre care 20 sunt ai puterii, au votat împotriva proiectului, s-au abţinut sau nu au votat deloc. Cele mai multe abţineri vin din rândul deputaţilor de la minorităţi. SONDAJCredeți că Emil Boc ar trebui să demisoneze din funcția de premier după ce legea privind disponibilizarea polițiștilor a fost respinsă în Camera Deputaților?Da Nu Nu ştiu/Nu răspund Rezultate
Astfel, doi deputaţi PDL, Mircia Giurgiu şi Iosif Drăgulescu, au votat împotriva restructurărilor din MAI, la fel au făcut trei deputaţi de la minorităţi - Dragoş Zisopol, Duşan Popov şi Mihai Radan, doi independenţi - Culiţă Tărâţă şi Nicolae Stan - şi doi neafiliaţi politic.
Un deputat PDL, Iosif Blaga, s-a abţinut. Alţi şase de la minorităţi - Gheorghe Firczak, Oana Manolescu, Nicolae Păun, Ştefan Buciuta, Adrian Merka, Ghervazen Longher - şi un independent - Gabriel Tiţa-Nicolescu - s-au abţinut de asemenea la vot.
Un democrat-liberal prezent în sală - Victor Boiangiu - nu a votat deloc şi la fel au procedat alţi patru colegi de la minorităţi - Varujan Pambuccian, Miron Ignat, Aledin Amet şi Nicolae Mircovici.
În sală au fost prez