Un mod inedit de gătire şi prezentare a clasicelor ouă en cocotte, ouăle în pâine reprezintă un mic dejun sau gustare completă, servite cu tot cu vasul în care au fost gătite.
Încercaţi-le într-o felie de pâine de calitate sau în chifle.
Ingrediente: 1 felie de pâine groasă sau 2 chifle 2 ouă 1 linguriţă ulei de măsline 2 linguriţe de smântână sare piper roşii sau salată (pentru servire)
Preparare: Încingeţi cuptorul la 200 de grade Celsius. Tăiaţi o felie de pâine grosuţă. Decupaţi în centrul ei două cercuri cu diametrul de trei degete.
Folosiţi cea mai dreaptă tăietură a feliei, pentru a nu permite albuşului să se scurgă. Aşezaţi pâinea într-o tavă unsă cu ulei. Spargeţi în fiecare cerc din pâine câte 1 ou. Adăugaţi câte o linguriţă de smântână peste fiecare ou. Adăugaţi sare şi piper peste ouă. Introduceţi tava la cuptor pentru aproximativ 8-10 minute, până când ouăle se leagă şi pâinea se rumeneşte.
Serviţi ouăle în pâine imediat, cu salată şi brânză telemea (sau feta).
Reteta preluata de pe http://www.cevabun.ro/oua-en-cocotte-in-paine/
Un mod inedit de gătire şi prezentare a clasicelor ouă en cocotte, ouăle în pâine reprezintă un mic dejun sau gustare completă, servite cu tot cu vasul în care au fost gătite.
Încercaţi-le într-o felie de pâine de calitate sau în chifle.
Ingrediente: 1 felie de pâine groasă sau 2 chifle 2 ouă 1 linguriţă ulei de măsline 2 linguriţe de smântână sare piper roşii sau salată (pentru servire)
Preparare: Încingeţi cuptorul la 200 de grade Celsius. Tăiaţi o felie de pâine grosuţă. Decupaţi în centrul ei două cercuri cu diametrul de trei degete.
Folosiţi cea mai dreaptă tăietură a feliei, pentru a nu permite albuşului să se scurgă. Aşezaţi pâinea într-o tavă unsă cu ulei. Spargeţi în fiecare cerc din pâine câte 1 ou. Adăugaţi câte o linguriţă de smântână peste fiecar