După câteva zile de optimism ce au generat creşteri pe un volum extrem de redus, panica s-a reinstalat în pieţele financiare internaţionale, ca urmare a datelor economice negative şi a tensiunii existente în rândul investitorilor, se arată într-o analiză Amiral Markets. Acestea au dus la un declin de aproximativ 3%, cel mai amplu din acest an.
Soluţiile adoptate până acum la nivel global au fost taxarea populaţiei sau împrumutând capital existent de la instituţii şi din pieţele financiare, sau din cei creaţi de băncile centrale fără acoperire. Măsurile s-au dovedit ineficiente şi cel mai probabil va urma o nouă recesiune. Singura diferenţă faţă de primul val este că atunci criza a fost deflaţionistă, iar acum va fi inflaţionistă.
Analiştii Admiral Markets recomandă investitorilor să urmărească cu atenţie evoluţia burselor pe maximele din a doua jumătate a lui 2007, pentru că scenariul s-ar putea repeta. Pentru moment, dobânda minimă oferită de dolar favorizează menţinerea poziţiilor speculative. În momentul în care infuziile de lichiditate vor fi stopate şi apetitul pentru risc se va deteriora, investitorii vor marca profiturile şi bursele se vor prăbuşi, potrivit analizei Admiral Markets.
F. A. După câteva zile de optimism ce au generat creşteri pe un volum extrem de redus, panica s-a reinstalat în pieţele financiare internaţionale, ca urmare a datelor economice negative şi a tensiunii existente în rândul investitorilor, se arată într-o analiză Amiral Markets. Acestea au dus la un declin de aproximativ 3%, cel mai amplu din acest an.
Soluţiile adoptate până acum la nivel global au fost taxarea populaţiei sau împrumutând capital existent de la instituţii şi din pieţele financiare, sau din cei creaţi de băncile centrale fără acoperire. Măsurile s-au dovedit ineficiente şi cel mai probabil va urma o nouă recesiune. Singura diferenţă faţă de prim