Cu tenacitate şi ceva sprijin indirect de la cerinţele UE şi FMI către oficialii de la Atena, gigantul german Deutsche Telekom mai cumpără 10 procente din acţiunile Hellenic Telecom, pentru suma de 400 milioane de euro. Potrivit Reuters, Statul grec vrea să vândă încă 6% din titlurile OTE, dar Deutsche Telekom nu va cumpăra aceste acţiuni dacă guvernul nu elimină regulile care fac ca angajaţii serviciilor de telefonie fixă din Grecia să nu poată fi concediaţi.
În urma acestei tranzacţii, DT îşi majorează participaţia la 40% plus un vot, iar statul elen păstrează 10% plus un vot. Celelalte 50% din acţiunile OTE sunt deţinute de investitori instituţionali greci şi străini.
Grecia s-a angajat faţă de instituţiile financiare internaţionale să atragă 50 miliarde euro din privatizări până în anul 2015, iar cele 10% din acţiunile OTE reprezintă primele active înstrăinate prin acest plan.
OTE controlează în România Romtelecom şi subsidiarele locale ale operatorului de telecomunicaţii mobile Cosmote şi retailerului Germanos. Recent, oficialii OTE au anunţat Ministerul Comunicaţiilor din România că nu sunt interesaţi, în actualele condiţii economico-financiare, să achiziţioneze restul de acţiuni pe care statul român îl mai deţine la Romtelecom, respectiv 46%. Pe de altă parte, OTE propune fuziunea Romtelecom cu operatorul Cosmote România, o variantă înaintată deja şi de ministerul Comunicaţiilor. Totusi, ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, pare tot mai interesat de o listare la bursa a actiunilor statului la Romtelecom, o varianta pe care a mers si fostul ministru, Zsolt Nagy.
Cu tenacitate şi ceva sprijin indirect de la cerinţele UE şi FMI către oficialii de la Atena, gigantul german Deutsche Telekom mai cumpără 10 procente din acţiunile Hellenic Telecom, pentru suma de 400 milioane de euro. Potrivit Reuters, Statul grec vrea să vândă încă 6% di