Steaua a împlinit ieri 64 de ani de la înfiinţare, însă clubulsportiv nu a avut timp de sărbătoare, pentru că şefii-ofiţeri audeclanşat războiul total cu Gigi Becali.
Fotbalul s-a rupt de Clubul Sportiv al Armatei în 1998, iar deatunci cele două entităţi au coexistat sub acelaşi nume, Steaua,mânate de interese comune. Fiecare avea nevoie de cealaltă, înecuaţie intrând noţiuni legate de palmares, tradiţie, bazamaterială sau bani. Relaţiile nu s-au scurtcircuitat nici măcarcând fotbalul a trecut prin două reorganizări: în 2003, când GigiBecali a preluat echipa de la Viorel Păunescu şi, ulterior, în2008, când toate acareturile au fost trecute pe noua societate, FCSteaua Bucureşti.
Acteledepuse la Tribunal, pe 25 mai
Pactul s-a rupt în 2011. Supărat că trebuie să plătească un impozitenorm pe terenul închiriat în Ghencea, Becali a anunţat că mutăechipa pe alt teren. Mai mult, că dă jos nocturna şi dezmembreazătot ce a clădit pe stadion. N-a mai plătit nici chiria, iarcontractul cu Armata a căzut. Clubul Sportiv a asistat câteva luniimpasibil la spectacolul mediatic lansat de Becali şi acontraatacat dur: pe 25 mai a deschis la Tribunalul Bucureşti oacţiune prin care contestă dreptul echipei de fotbal de a se foloside numele şi sigla Stelei! "Acţiunea există, iar primul termen areloc pe 13 septembrie", anunţă fostul atlet George Boroi, actualcomandant al CSA Steaua.
Pe ce se bazează acţiunea? Pe faptul că echipa de fotbal n-ar fiavut niciodată acordul Clubului Sportiv să înregistreze marca laOSIM. Or, acest lucru s-a petrecut, prin două cesiuni succesive (în2004 şi în 2008). Drept urmare, CSA a chemat în instanţă şiOSIM-ul, dar şi vechea societate care a administrat echipa defotbal (AFC Steaua, cea abandonată cu 14 milioane de eurodatorii).
Opt anide tăcere din interes comun
Bun, de ce timp de opt ani ni